7 Ιουλίου 2020

Διά Βίου Μάθηση


 Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΘΕΜΑ:ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ερμιονίδας στη Β΄ φάση λειτουργίας του ξεκίνησε τη δραστηριότητα το Α’ εξάμηνο του 2020, υλοποίησε τρία προγράμματα διά βίου μάθησης, δύο προγράμματα, με αντικείμενο την Αγωγή Υγείας, τις Πρώτες Βοήθειες και ένα πρόγραμμα με αντικείμενο Συμβουλευτική Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Συνολικά τα προγράμματα τα παρακολούθησαν 75 άτομα στα πλαίσια τα εκπαίδευσης ενηλίκων και στους οποίους θα αποδοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης – επιμόρφωσης, τα οποία και θα εκδοθούν από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Πιστεύουμε ότι στο Β’ εξάμηνο του 2020 θα συνεχίσουμε τα νέα προγράμματα σύμφωνα με τους κοινούς στόχους τόσο της τοπικής μας κοινωνίας, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα των ωφελούμενων όσο και με τις κατευθύνσεις και το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό από το μητρώο των εκπαιδευτών του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.
Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την ανανέωση μητρώου εκπαιδευτών – καθηγητών του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Αυτή η διαδικασία ήταν απαραίτητη για να υπάρχουν καθηγητές που έχουν και την επιθυμία και τη βούληση να προσφέρουν στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων, σε σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα γενικού και τοπικού ενδιαφέροντος.
Άρα θα μας δοθεί η δυνατότητα με την ανανέωση του μητρώου εκπαιδευτών στο Β’ εξάμηνο του 2020 να εμπλουτίσουμε τα προγράμματα και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αυξημένη συμμετοχή ωφελουμένων ενηλίκων «νέων μαθητών» που θα τους δοθεί η δυνατότητα να καλύψουν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά ενδιαφέροντά τους.
Φυσικά η υγειονομική κρίση που προέκυψε στην κοινωνία μας διέκοψε τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ όπως ήταν φυσικό, αυτό όμως δε μας εμπόδισε να σχεδιάσουμε δραστηριότητες για το μέλλον που θα έχουν απήχηση στην τοπική μας κοινωνία.Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ομόφωνα στήριξαν την επαναλειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ – Β’ φάση, καθώς επίσης τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Ε. Στογιάννου που κατανόησε την προσπάθειά μας και βοήθησε να υλοποιηθούν τα προγράμματα στο φιλόξενο χώρο του Γυμνασίου Κρανιδίου.
Εύχομαι σε όλους σας καλό καλοκαίρι, θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο με νέα προγράμματα και νέες εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Είχα την τύχη να είμαι υπεύθυνος του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ερμιονίδας Α΄φάση 2010-2014 και να είμαι ξανά υπεύθυνος για τη Β’ φάση 2019-2023. Αυτό μου δίνει δύναμη να στηρίζω με κάθε τρόπο αυτό τον θεσμό που έχει να προσφέρει πολλά στη Διά Βίου Μάθηση και να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Η γνώση είναι δύναμη, η Διά Βίου Μάθηση είναι το μέσο να ανοίξουμε νέους δρόμους στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή. Αξίζει αυτό το ταξίδι της γνώσης και της Διά Βίου Μάθησης.

ΤΑΣΟΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
ΠΕ78 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Κ.Δ.Β.Μ